Cinnamon (Kaneel)

29,04 inclusief BTW

Wil je in aanmerking komen voor structureel 25% korting op essentiële oliën? Wij heten je hierbij van harte welkom. Als je dit formulier invult, dan nemen we contact met je op en helpen je graag verder.

Uitverkocht

Verder winkelen Artikelnummer: ESS-021 Categorie: Tag:

Cinnamomum Zeylanicum

Van oudsher was deze specerij opgenomen in zowat elk voorschrift dat werd gemaakt in het oude China. Het werd beschouwd als een kalmeringsmiddel, versterkend, goed voor de maag, een depressie en versterkend voor een zwak hart. Het werd ook gezien als een middel met een positieve werking op het immuunsysteem.

Kaneel essentiële olie wordt gewonnen via stoomdestillatie uit de schors en is het meest bekend en gebruik als kruid om levensmiddelen te aromatiseren. De populariteit van kaneel komt echter ook voort uit de vele therapeutische toepassingen ervan.

De historisch toegeschreven eigenschappen: antibacterieel, antidepressiva, antischimmel, anti-infectieus (darm, urinewegen), ontstekingsremmend, antioxidant, anti-parasitaire, antiseptisch, krampstillend, antiviraal, bloedstelpend, simuleert het immuunsysteem, zuiverend, seksueel stimulerend en geeft verwarming aan het lichaam.

 

Kaneel etherische olie kan inwendig gebruikt worden om eten mee op smaak te brengen, kan voorzichtig in een verstuiver gebruikt worden (aromatisch) en minimaal 1:3 (1 druppel kaneel, 3 druppels kokosolie) verdund op de huid worden gebruikt op plaatsen waar dit nodig is of op reflexpunten.

Scroll naar top

Disclaimer

Bij het verstrekken van de informatie op deze website beroepen wij ons op het recht op vrijheid van meningsuiting. Deze wordt ondermeer gewaarborgd in artikel 10, lid 1 van het  Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). 

De bronnen waar wij uit putten verstrekken informatie over de werking van essentiële oliën, edelstenen en kinesiologie. Deze informatie bestaat uit (soms al duizenden jaren oude) toepassingen in de aromatherapie, publicaties van therapeuten en/of homeopathische artsen en tips /ervaringen van onszelf en andere gebruikers. You-R-Nature doet uitdrukkelijk geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. 

De inhoud van deze site is dan ook uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient derhalve niet te worden opgevat als een medisch advies. Raadpleeg bij klachten altijd een medisch gekwalificeerde arts en/of specialist. 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.