Essentiële Oliën

Essentiële oliën komen van nature voor in de zaden, bladeren, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten en bomen. Ze geven de planten een kenmerkende geur, beschermen de plant en het speelt een rol in de bestuiving. Deze prachtige en krachtige eigenschappen worden (meestal) door stoomdestillatie gevangen in een flesje.

Het is bij elke olie verschillend welk deel van de plant of boom wordt gebruikt. Bij de ene olie zijn het de bloemen die heerlijk geuren, en voor de andere olie bijvoorbeeld de bladeren, de wortels (zoals bij de aardende olie Vetiver), maar ook uit de takken of vruchten. Zo haalt men bij de sinaasappelboom de olie uit de schil van de vrucht (sinaasappelolie) of uit de bloemen van dezelfde boom (neroli-olie), en uit de bladeren van dezelfde boom wordt de Petitgrain gewonnen.  Alle verschillende oliën hebben hun eigen specifieke eigenschappen.

DōTERRA Essentiële Oliën​

We zijn erg enthousiast geworden over de effecten van de essentiële oliën van DōTERRA. Binnen ons eigen gezin maar ook bij vrienden, familie en in de werkomgeving hebben wij de kracht van deze oliën inmiddels zeer positief ervaren. Inmiddels gebruiken wij in onze praktijk deze heerlijke essentiële oliën van DōTERRA. Erg belangrijk als je de oliën inzet voor jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid!

Wat maakt de DōTERRA oliën zo bijzonder?​

We zijn zo enthousiast over de kracht van deze oliën, omdat deze puur, sterk geconcentreerd en 100% natuurlijk zijn. Deze oliën bevatten bovendien geen kunstmatige toevoegingen. Een aantal punten op een rij:

 • Duurzaam verbouwd in een omgeving waar de gewassen van nature groeien.
 • Oogsten op het juiste moment om de kracht van de natuur maximaal te benutten.
 • Destilleren om daarmee 100% pure en zuivere olie te verkrijgen van gecertificeerde kwaliteit, zonder toevoegingen.
 • Een gedegen kwaliteitscontrole 
 • CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) gecertificeerd
 • Healing Hands Foundation (lees hier meer)
Wat doen essentiële oliën voor jou ?

De gunstige effecten van essentiële oliën op mens en dier zijn onder andere:

 • herstellend 
 • kalmerend
 • vitaliserend
 • opbeurend
 • reinigend
 • etc., etc.
Toepassing essentiële oliën

Aromatisch
Geur heeft direct invloed op lichaam en emoties. Doordat de olie zo krachtig is, heeft de geur direct effect.

Op de huid
Als de olie wordt aangebracht op de huid vindt deze zijn weg snel naar de cellen en helpt zo je lichaam weer te herstellen en in balans te brengen. Omdat de oliën erg geconcentreerd zijn, raden wij aan de olie op de huid te verdunnen met bijv. FCO (gefractioneerde kokosolie). Je hebt dus weinig nodig voor een groots effect. Omdat wij net als de olie puur natuur zijn, neemt ons lichaam via onze cellen de olie gemakkelijk op. De cellen herkennen als het ware de werkzame stoffen van de olie. Op deze manier kunnen de oliën direct binnendringen in de cel en hun werk doen van binnenuit.  Synthetische middelen kunnen dat (meestal) niet, deze leggen een laagje om de cellen heen of sluiten ze af. 

Inwendig gebruik
Veel oliën kunnen worden ingenomen om de gezondheid en vitaliteit te helpen bevorderen.

Wat kan je nog meer met essentiële oliën ?

De etherische oliën zijn ook zeer geschikt om mee te koken, voor persoonlijke en cosmetische verzorging, voor schoonmaakproducten, etc., etc. Voor DIY recepten, weetjes etc. vind je meer onder het kopje ‘Recepten met Essentiële oliën

Meer weten over essentiële oliën?

Wij snappen dat je nu erg nieuwsgierig bent geworden naar de toepassing van essentiële oliën voor jou, jouw gezin, op het werk, etc. In een persoonlijk gesprek èn een kennismaking met de oliën helpen wij jou graag verder. Hier kan je contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak.

Aromatouch™ Techniek Massage

Wij passen deze techniek met de essentiële oliën toe om het lichaam weer in natuurlijk evenwicht te brengen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer te versterken en te ondersteunen. Onder de knop aromatouch techniek massage vind je meer informatie hierover.

Scroll naar top
%d bloggers liken dit: