Uitleg over Essentiële Oliën

Essentiële oliën komen van nature voor in de zaden, bladeren, schors, stengels, wortels, bloemen en andere delen van planten en bomen. Ze geven de planten een kenmerkende geur, beschermen de plant en het speelt een rol in de bestuiving. Deze prachtige en krachtige eigenschappen worden (meestal) door stoomdestillatie gevangen in een flesje.

Het is bij elke olie verschillend welk deel van de plant of boom wordt gebruikt. Bij de ene olie zijn het de bloemen die heerlijk geuren, en voor de andere olie bijvoorbeeld de bladeren, de wortels (zoals bij de aardende olie Vetiver), maar ook uit de takken of vruchten. Zo haalt men bij de sinaasappelboom de olie uit de schil van de vrucht (sinaasappelolie) of uit de bloemen van dezelfde boom (neroli-olie), en uit de bladeren van dezelfde boom wordt de Petitgrain gewonnen.  Alle verschillende oliën hebben hun eigen specifieke eigenschappen.

Scroll naar top

Disclaimer

Bij het verstrekken van de informatie op deze website beroepen wij ons op het recht op vrijheid van meningsuiting. Deze wordt ondermeer gewaarborgd in artikel 10, lid 1 van het  Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). 

De bronnen waar wij uit putten verstrekken informatie over de werking van essentiële oliën, edelstenen en kinesiologie. Deze informatie bestaat uit (soms al duizenden jaren oude) toepassingen in de aromatherapie, publicaties van therapeuten en/of homeopathische artsen en tips /ervaringen van onszelf en andere gebruikers. You-R-Nature doet uitdrukkelijk geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. 

De inhoud van deze site is dan ook uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient derhalve niet te worden opgevat als een medisch advies. Raadpleeg bij klachten altijd een medisch gekwalificeerde arts en/of specialist. 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.