Over Ons

You R Nature is ontstaan door onze liefde voor de natuur met àl haar facetten. Haar kracht en pracht verwondert ons dagelijks en het is een voorrecht dat wij dagelijks met de producten uit de natuur bezig kunnen en mogen zijn. Met deze website delen we graag onze kennis en producten met jou, zodat ook JIJ hier optimaal van kunt genieten!! Kijk ook bij onze blogs, tips en recepten, er zit altijd wel iets bij wat je kunt gebruiken of toepassen. Geniet van onze website en bij vragen, mail of bel ons gerust. Wij staan graag voor je klaar!

Met warme groet, 

Henk & Janine 

Dit zijn wij
Janine

Al van kleins af aan verzamelde ik allerlei steentjes die ik vond in de natuur, als ik met mijn ouders op pad was tijdens vakanties of daagjes weg. Ik koos de steentjes uit op structuur, op kleur, of gewoon omdat ik ze mooi vond en dacht dat het iets aan mij toevoegde. Daarnaast had ik een bovenmatige nieuwsgierigheid naar kleine flesjes met ‘geheime’ inhoud. Onbekende substanties in allerlei kleuren en geuren. Ik kon en kan het niet laten om voor mij onbekende flesjes open te draaien en even de geur op te snuiven en te achterhalen waar het voor dient. 

Zodoende kwam het regelmatig voor dat mijn vensterbank thuis overvol stond met potjes, flesjes en steentjes, omdat ik vond dat deze wel bij elkaar hoorden te staan (tot groot verdriet én ergernis van mijn ouders). 😉 En dat ik naar hartelust deze met elkaar mengde en mixte omdat ik er van overtuigd was dat deze toverrecepten op deze manier extra toverkracht kregen.

In mijn volwassen leven doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, alleen nu mét kennis! Ik heb diverse cursussen gevolgd en ben me verder gaan verdiepen in de kracht van de natuur. Zo kwam ik o.a. op de opleiding aromatherapie terecht en heb hier ontzettend veel geleerd. Hoe wonderbaarlijk is het dat ondersteuning voor je fysieke en mentale gezondheid gewoon in de natuur te vinden is! Daarnaast maak(te) ik er een echte studie van om edelstenen te leren kennen en te onderzoeken waar ik ze voor in kan zetten. Zo kwam ik er door ervaring achter, dat etherische oliën en edelstenen heel goed op zichzelf je gezondheid kunnen ondersteunen, maar ook dat ze elkaar kunnen versterken. Hoe mooi is dat!

Toch had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Ik vond en vind het belangrijk om holistisch naar de mens te kijken. Op mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Touch for Health en Kinesiologie. Er ging een wereld voor mij open. Hoe mooi is het dat je eigen lichaam antwoord geeft met betrekking tot uiteenlopende klachten zoals emotionele klachten, lichamelijke klachten, intolerantie voor voeding etc, Inmiddels heb ik mijn Touch for Health cursussen achter de rug en ben ik aan de driejarige opleiding Kinesiologie begonnen.
Dit stelt mij ook in staat om naast de lichamelijke balanstechnieken, ook de juiste oliën en stenen voor iemand uit te testen, zodat je met de juiste tools aan de slag kunt.

Ik sta graag voor jullie klaar met al je vragen en wensen.

Met warme groet,

Janine Mirck-Schnaar

Henk

Het enthousiasme van Janine (mijn lieve vrouw) sloeg op mij over toen ze in aanraking kwam met essentiële oliën en mineralen. Ze hebben op ons een fijne werking en bijzondere aantrekkingskracht en we voelen gewoon dat dit bij ons hoort. 

Ik heb warme herinneringen aan mineralen uit mijn jeugd. Terug van vakantie waren de tassen altijd zwaarder dan op de heenreis en de ombouw van mijn bed stond vol met de bijzondere stenen die ik had meegenomen. De stenen hadden en hebben voor mij een belangrijke betekenis en functie. Ze brengen me terug in de herinnering en emotie van de plek waar de steen vandaan kwam. Ik was (als ukkie) in de jaren 70 in Duitsland gefascineerd door leisteen. De stukken die ik thuis had, brachten me terug naar de vele dorpjes waar leisteen werd toegepast in prachtige vakwerkhuizen. Maar het bracht me vooral terug in de zintuigelijke waarneming van rust, de geur en geluiden van de bossen waar ik veel en graag kwam. Had ik thuis even rust nodig, dan brachten de stenen me terug in dat gevoel.

En over geur gesproken.. Vanaf het moment dat de essentiële oliën bij ons in huis kwamen, merkte ik dat het een positieve invloed had op mijn fysieke gezondheid en emotionele balans. En het is precies de geur die mij verteld wat op dat moment goed voor me is. De natuur spreekt en je lichaam luistert! Net zoals het gevoel dat door je lichaam gaat als je door een naaldbos wandelt en diep inademt, zo hebben de geuren van de oliën ook direct hun effect bij mij. 

Ik help graag mensen te ontdekken wat de natuur voor hen kan betekenen. Hoe je met mineralen en essentiële oliën een balans in je leven kan creëren, precies op jou behoeften of omstandigheden afgestemd. Maar ik miste nog iets in het dialoog met mensen om mij heen als ik het had over de heilzame werking van de oliën en de stenen. En daar kwam toen Touch for Health en Kinesiologie op ons pad. De cirkel was nu compleet! 

De natuur stond en staat bij mij centraal als krachtige bron waarmee we terug moeten verbinden. En vanuit een holistische aanpak, waarbij dus jij èn de natuur centraal staan, brengen we de energie in jou lichaam en de verbinding met de natuur weer terug in balans. En dat is precies waar me met YouR Nature voor staan. Met een steuntje in de rug van de natuur en een persoonlijke touch, help ik je graag om weer in je kracht te komen. Voor je persoonlijk welbevinden maar ook voor je prestaties op het werk.

Tot later!

Henk Mirck