Over ons

You-R-Nature is ontstaan door mijn liefde voor de natuur met ál haar facetten. Haar kracht en pracht verwondert me dagelijks en het is een voorrecht dat ik dagelijks met de producten uit de natuur bezig kan en mag zijn. Met deze website deel ik graag mijn kennis en producten met jou, zodat ook JIJ hier optimaal van kunt genieten!! Kijk ook bij mijn blogs, tips en recepten, er zit altijd wel iets bij wat je kunt gebruiken of toepassen. Geniet van deze website en bij vragen, mail of bel me gerust. Ik sta graag voor je klaar!

Janine Mirck-Schnaar,  eigenaar You-R-Nature

Dit is ons team

Janine

 • Kinesioloog
 • Touch for Health
 • Adviseur Essentiële oliën
 • Aromatouch Massage
 • Aromatherapeut
 • Edelsteen Massages

Al van kleins af aan verzamelde ik allerlei steentjes die ik vond in de natuur, als ik met mijn ouders op pad was tijdens vakanties of daagjes weg. Ik koos de steentjes uit op structuur, op kleur, of gewoon omdat ik ze mooi vond en dacht dat het iets aan mij toevoegde. Daarnaast had ik een bovenmatige nieuwsgierigheid naar kleine flesjes met ‘geheime’ inhoud. Onbekende substanties in allerlei kleuren en geuren. Ik kon en kan het niet laten om voor mij onbekende flesjes open te draaien en even de geur op te snuiven en te achterhalen waar het voor dient. 

Zodoende kwam het regelmatig voor dat mijn vensterbank thuis overvol stond met potjes, flesjes en steentjes, omdat ik vond dat deze wel bij elkaar hoorden te staan (tot groot verdriet én ergernis van mijn ouders). 😉 En dat ik naar hartelust deze met elkaar mengde en mixte omdat ik er van overtuigd was dat deze toverrecepten op deze manier extra toverkracht kregen.

In mijn volwassen leven doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, alleen nu mét kennis! Ik heb diverse cursussen gevolgd en ben me verder gaan verdiepen in de kracht van de natuur. Zo kwam ik o.a. op de opleiding aromatherapie terecht en heb hier ontzettend veel geleerd. Hoe wonderbaarlijk is het dat ondersteuning voor je fysieke en mentale gezondheid gewoon in de natuur te vinden is! Daarnaast maak(te) ik er een echte studie van om edelstenen te leren kennen en te onderzoeken waar ik ze voor in kan zetten. Zo kwam ik er door ervaring achter, dat etherische oliën en edelstenen heel goed op zichzelf je gezondheid kunnen ondersteunen, maar ook dat ze elkaar kunnen versterken. Hoe mooi is dat!

Toch had ik het gevoel dat ik nog iets miste. Ik vond en vind het belangrijk om holistisch naar de mens te kijken. Op mijn zoektocht kwam ik in aanraking met Touch for Health en Kinesiologie. Er ging een wereld voor mij open. Hoe mooi is het dat je eigen lichaam antwoord geeft met betrekking tot uiteenlopende klachten zoals emotionele klachten, lichamelijke klachten, intolerantie voor voeding etc, Inmiddels heb ik mijn Touch for Health cursussen achter de rug en ben ik aan de driejarige opleiding Kinesiologie begonnen.
Dit stelt mij ook in staat om naast de lichamelijke balanstechnieken, ook de juiste oliën en stenen voor iemand uit te testen, zodat je met de juiste tools aan de slag kunt.

Ik sta graag voor jullie klaar met al je vragen en wensen.

Met warme groet,

Janine Mirck-Schnaar

Henk

 • Global Goals
 • Business Development
 • Marketing
 • Website
 • Touch for Health
 • Aromatouch Massage

Iets over Henk

Ingrid

Ingrid

 • Palliatieve zorg

Mijn naam is Ingrid van der Borden. Ik ben 59 jaar oud.

In 2008 heb ik een 2-jarige opleiding Stervensbegeleiding gevolgd bij het NIS, het Nederlands  Instituut voor Stervensbegeleiding in Utrecht. Deze heb ik met goed resultaat afgerond.

Aansluitend ben ik enige jaren werkzaam geweest in de terminale thuiszorg, waar ik bij terminale patiënten in de thuissituatie 8-uurs diensten draaide om de familie van de patiënten te ontlasten.

Toen dit lichamelijk te zwaar voor mij werd ben ik als vrijwilliger werkzaam geweest in een inloophuis voor kankerpatiënten in Breda, bij Villa Pardoes en bij de Stichting Look Good…, Feel Better.

Bij het inloophuis voerde ik als gastvrouw gesprekken met patiënten en/of hun naasten die binnenliepen. 

Bij Villa Pardoes gaf ik Reiki-behandelingen aan zieke kinderen en/of hun ouders/begeleiders.

Bij de Stichting gaf ik als schoonheidsspecialiste 2 uur durende workshops aan kankerpatiënten die op dat moment met chemokuren bezig waren. In deze workshops gaf ik de patiënten huidverzorging- en make up-tips en hielp ik de patiënten zich stap voor stap op te maken, waardoor zij zich er bewust van werden dat zij er ook zonder wimpers en/of wenkbrauwen goed verzorgd uit konden zien.

Momenteel ben ik vooral bezig op creatief gebied in de breedste zin van het woord. Zo beschrijf ik servies en maak diverse woondecoraties zoals bijvoorbeeld deurkransen, themadecoratie voor de verschillende seizoen en natuurlijk decoratie voor de feestdagen.

Scroll naar top

Disclaimer

Bij het verstrekken van de informatie op deze website beroepen wij ons op het recht op vrijheid van meningsuiting. Deze wordt ondermeer gewaarborgd in artikel 10, lid 1 van het  Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). 

De bronnen waar wij uit putten verstrekken informatie over de werking van essentiële oliën, edelstenen en kinesiologie. Deze informatie bestaat uit (soms al duizenden jaren oude) toepassingen in de aromatherapie, publicaties van therapeuten en/of homeopathische artsen en tips /ervaringen van onszelf en andere gebruikers. You-R-Nature doet uitdrukkelijk geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. 

De inhoud van deze site is dan ook uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient derhalve niet te worden opgevat als een medisch advies. Raadpleeg bij klachten altijd een medisch gekwalificeerde arts en/of specialist. 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.