Persoonlijk symbool

Een persoonlijk symbool staat voor een symbool of voorwerp dat een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in het leven van iemand waar afscheid van wordt genomen. Dit is voor iedereen verschillend, denk bijvoorbeeld aan een (edel)steen, een geur, een bloem, een dierbare foto, een kunstvoorwerp, een auto, een regenboog, een schilderij etc.. Persoonlijk afscheid nemen met de rituelen die bij die persoon passen, is mooi en belangrijk in deze fase van afscheid. 

Na het overlijden is dit symbool voor de nabestaanden een liefdevolle en tastbare herinnering. Met een persoonlijk symbool wordt het afscheid verbonden met het leven van degene die is overleden. Dit persoonlijk symbool kan gebruikt worden op de kaarten, in de boekjes van de afscheidsdienst, tijdens de afscheidsdienst zelf etc. Vaak wordt een persoonlijk symbool samen met de familie uitgekozen.

foto: Henk Mirck
Scroll naar top

Disclaimer

Bij het verstrekken van de informatie op deze website beroepen wij ons op het recht op vrijheid van meningsuiting. Deze wordt ondermeer gewaarborgd in artikel 10, lid 1 van het  Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). 

De bronnen waar wij uit putten verstrekken informatie over de werking van essentiële oliën, edelstenen en kinesiologie. Deze informatie bestaat uit (soms al duizenden jaren oude) toepassingen in de aromatherapie, publicaties van therapeuten en/of homeopathische artsen en tips /ervaringen van onszelf en andere gebruikers. You-R-Nature doet uitdrukkelijk geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. 

De inhoud van deze site is dan ook uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient derhalve niet te worden opgevat als een medisch advies. Raadpleeg bij klachten altijd een medisch gekwalificeerde arts en/of specialist. 

Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.